Hidranți

Hidranți

Hidranții - dispozitive care fac parte din instalația de stingere a incendiilor. Toate construcțiile au obligația de a dispune de aceste dispozitive, fiind potrivite atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Respectarea normelor în vigoare este foarte importantă pentru prevenirea incendiilor, prin îndeplinirea cerințelor și regulilor specifice reglementate de autorități, precum și asigurarea și instalarea mijloacelor tehnice de protecție: extinctoare, hidranți, instalații de stingere – drencere, sprinklere, sisteme de evacuare a fumului, sisteme de semnalizare incendiu etc.

Verificări periodice ale echipamentelor specifice

Fiecare beneficiar al echipamentelor specifice are responsabilitatea de a le verifica permanent, pentru ca acestea să fie sigure în cazul izbucnirii unui incendiu. Echipamentele amplasate în interiorul clădirilor se vor verifica respectând indicațiile și recomandărilor specialiștilor.

Specialiștii firmei Ignifugare asigură:

  • Realizarea planului de evacuare;
  • Instruirea personalului;
  • Desemnarea unui responsabil în caz de urgență;
  • Verificarea valabilității extinctoarelor, funcționalitatea hidranților și a altor instalații de stingere existente.

Este foarte important ca hidranții să fie în stare permanentă de funcționare, pentru ca în cazul declanșării unui incendiu, să poată fi utilizați imediat. Dacă se acționează în timp util cu aceste echipamente, se evită răspândirea focului, fiind foarte eficiente.

Hidranții - soluții optime pentru orice sistem antiincendiu

Hidranții reprezintă o măsură obligatorie pentru prevenirea incendiilor, aceștia fiind potriviți atât pentru interior, cât și pentru exterior. Odată ce aceste dispozitive au fost instalate la o sursă de apă, fac legătura cu echipamentele specifice de intervenție și alimentare continuă cu apă, care au scopul de a stinge focul cât mai repede, pentru a nu se răspândi.

Hidranții interiori sunt de mai multe tipuri, iar specialiștii le vor alege pe cele potrivite pentru fiecare clădire, atunci când instalează sisteme complete de prevenire a incendiilor.

  • Hidrant interior manual cu furtun semirigid.
  • Hidrant interior automat cu furtun semirigid.
  • Hidrant interior fix cu furtun semirigid.
  • Hidrant interior pivotant cu furtun semirigid.
  • Hidrant interior manual.
  • Hidrant interior automat.

Echipele specializate de instalatori pun la dispoziție specificațiile tehnice ale acestor tipuri de dispozitive, pentru a fi amplasate, montate și verificate în cel mai corect od posibil.

Starea tehnică a instalațiilor hidranților este verificată în permanență de o persoană desemnată. Personalul clădirii primește instructaj specializat pentru a ști cum să folosească aceste dispozitive în cazul unui eventual incendiu.

Este recomandat ca instalația de hidranți să fie verificată și testată săptămânal, în funcție de condițiile de mediu și riscurile de incendiu.

Fii asigurat împotriva incendiilor

Contactează o echipă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul ignifugărilor și dormi liniștit în fiecare seară.

Hidranți interiori vs hidranți exteriori

Hidranții exteriori se montează la exteriorul clădirilor, fiind racordați la rețelele de distribuție a apelor (cu presiune nominală de până la Pn10), pentru alimentarea cu apa necesară la stingerea incendiilor sau alte situatii de urgență.

Verificarea Hidranților exterioari se va face periodic, ținându-se cont de urmatoarele condiții:

  • Marcarea corectă și facilitarea accesului.
  • Verificarea stării generale a cutiilor de protecție deoarece circulația exterioară intensă cauzează deteriorarea acestora; în cazul deteriorării, se vor înlocui.
  • Etanșeitatea garniturilor: Pentru rezistența la presiunea apei și rezultate corecte trebuie verificat periodic gradul de etanșeitate al finisajelor hidranților.

Hidranții interiori au nevoie de o verificare mai amănunțită, având în vedere următoarele cerințe:

  • Amplasarea - Acești hidranți trebuie să fie întotdeauna ușor de accesat, fiind interzisă depozitarea oricărui obiect sau material pe și în jurul sau în dreptul lor.
  • Etanșeitatea garniturilor - Pentru ca hidranții interiori să reziste la presiunea apei, trebuie să aibă întotdeauna garniturile etanșe.
  • Marcarea - Indicatoarelor de marcare trebuie să fie corecte și inteligibile.
  • Verificarea defectelor - Identificarea scurgerilor, coroziunii si a altor defecte vizibile ale acestor hidranți, trebuie realizată periodic.
  • Verificarea sistemului de manevrare - Deschiderea/Închiderea să se realizeze ușor și complet.
  • Verificarea stării tehnice - Furtunul să fie calitativ și intact, pentru a evita cedarea la presiune.

Orice locatar, angajat sau administrator al unei clădiri trebuie să cunoască noțiunile esențiale necesare pentru eficientizarea acțiunilor de prevenire și stopare a incendiilor: atât cunoașterea locurilor unde sunt amplasați hidranții, cât și modul de utilizare și coordonare al acestora.

Ignifugare.eu are toate certificarile necesare pentru a vă oferi servicii și produse de calitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt disponibile pentru consultare pe pagină dedicată.

Pentru servicii de calitate contactați-ne

Echipa Ignifugare.eu vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre. Dumneavoastră trimite-ți mesajul și un specialist al echipei noastre vă va răspunde în cel mult o oră. Dorim să ne îmbunătățim în permanență calitatea serviciilor oferite și dacă cumva sunteți nemulțumit de serviciile oferite de una din echipele ignifugare.eu vă rugăm să ne contactați.