Ignifugare materiale textile

Siguranța și protejarea omului de numeroși factori externi ce îi pot afecta sănătatea a fost dintotdeauna o prioritate. Focul poate fi un inamic pentru om, atunci când ne ia prin surprindere. În combinație cu materiale ușor inflamabile, flăcările pot genera adevărate dezastre. Printre aceste materiale ce se aprind repede se află și materialele textile. Însă,  există o soluție pentru a crește rezistența acestora împotriva aprinderii. Așadar, procesul de ignifugare materiale textile reprezintă la ora actuală cel mai avansat procedeu de luptă împotriva accidentelor cauzate de foc.

Ce înseamnă ignifugare materiale textile?

Ignifugarea este procesul de aplicare al anumitor substanțe ignifuge materialelor textile, cu scopul de a spori rezistența acestora la ardere. Prevenția nu trebuie confundată cu stoparea arderii, deoarece acest procedeu este menit să aducă îmbunătățiri la felul în care se comportă aceste materiale în contact cu focul, dar nu poate împiedica aprinderea acestora.

Pentru că procesul de ignifugare materiale textile să fie aplicat corect și eficient, trebuie să ținem cont de gradul de flamabilitate al materialelor textile, care se pot grupa în:

  •  Fibre celulozice – acestea pot lua foc extrem de ușor,  această categorie fiind alcătuită din bumbac, în, vâscoză, cânepă etc.
  •  Fibre proteice – acest tip de fibre nu este inflamabil, iar procesul de ardere se desfășoară cu dificultate. Aici putem aminti mătasea și lâna.
  •  Fibre sintetice (fără clor)-  acestea nu doar că ard cu repeziciune, dar și se dezmembrează sub forma unor corpuri incandescente care sar. Acrilul și poliamida sunt două astfel de fibre.
  • Fibre sintetice (ce conțin clor) – acestea sunt aproape neinflamabile

Deși această enumerare a tipurilor de fibre este puțin mai științifică, nu strică totuși să aveți câteva cunoștințe despre materialele pe care le purtați zilnic și ce risc prezintă acestea.

Ignifugare materiale textile printr-o companie de elită!

Compania Ignifugare.eu oferă servicii pentru o gamă variată de materiale textile ce necesită acest tratament special. Așadar, procesul de ignifugare materiale textile poate fi aplicat următoarelor produse:

  • Cele pentru uz personal: îmbrăcăminte copiii și adulți, încălțăminte, jucării, salopete etc
  • Cele pentru locuințe: draperii, covoare, saltele, perne etc
  • Cele din spațiile publice: fotolii, saltele, perdele, ștofe de mobilă etc
  • Cele folosite pentru mijloacele de transport: tapițerie și huse, prelate de protecție, halate pentru personalul de lucru etc.
  • Cele folosite la activități sportive: costume de sport, rucsacuri, hanorace etc

Desigur, și substanțele folosite pentru ignifugare materiale textile au un rol important. Acestea trebuie să asigure calitatea procesului, să nu distrugă rezistența materialelor, să nu aschimbe culoarea sau diversele imprimeuri de pe acestea, să nu afecteze pielea și cel mai important, să nu fie otrăvitoare. Toate aceste condiții sunt absolut necesare pentru păstrarea materialelor textile în forma intactă , dar și pentru sănătatea omului.

Apelează și tu la ignifugare materiale textile!

Compania Ignifugare.eu se caracterizează prin  experiență, profesionalism, calitate și diversitate. Toate acestea recomandă această echipă de specialiști că fiind potrivită indiferent de nevoile clienților. Așadar, printre numeroasele servicii pe care aceștia le pun la dispoziție, se număra și ignifugare materiale textile. Acest serviciu are un singur obiectiv: efiecienta și siguranță. Apelează la Ignifugare.eu și echipa îți va sta la dispoziție oricând, pentru orice întrebare.