Termoprotectie metal

termoprotectie-metal

Termoprotectie metal reprezinta procedeul prin care vopselurile termospumante sunt aplicate pe structuri metalice sau pe alte elemente din metal. Care este rolul termoprotectiei? Acela de a impiedica, pe cat posibil, izbucnirea unui incendiu de proportii. Cum actioneaza termoprotectia? In cazul in care izbucneste un incendiu, vopselurile termospumante, care au fost aplicate pe structurile metalice, se expandeaza, protejeaza structura metalica, dar limiteaza si extinderea flacarilor inspre alte structuri.

 Etape termoprotectie metal

 Pentru ca procedeul de termoprotectie a metalelor sa decurda normal si sa fie cat mai eficient, trebuie respectate urmatoarele etape:

  1. Cunoasterea cat mai buna a frontului de lucru;
  2. Pregatirea suprafetei sau a suprafetelor de lucru;
  3. Grunduirea metalului, operatiune care are rolul de a-l proteja si de a-l pregati pentru urmatoarea etapa;
  4. Temperatura din incinta de lucru nu trebuie sa fie mai mica de 5 grade Celsius;
  5. Termoprotectia se realizeaza in 2 etape principale: termoprotectia efectiva, urmata de aplicarea lacului de protectie;
  6. Aplicarea unui strat de lac protector;
  7. Predarea frontului de lucru;
  8. Intocmirea dosarului tehnic.

Este clar ca lucrarile de termoprotectie metale se realizeaza doar de catre companiile care sunt autorizate de I.G.S.U sau Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Compania noastra nu numai ca realizeaza termoprotectie pentru orice tip de structuri metalice, dar respecta cele mai exigente norme in vigoare pentru acest domeniu de activitate.

Vopselurile termospumante utilizate de noi sunt agreate si certificate de catre U.E. si, bineinteles, de autoritatile din Romania. Iti punem la dispozitie toata gama de vopseluri termospumante, indiferent de codul RAL al acestora, deci dispunem de toate culorile posibile.

Si asta nu e tot, personalul nostru este calificat pentru astfel de servicii si are experienta suficienta astfel incat sa-ti ofere calitate garantata 100%.

Avantaje termoprotectie metal

Daca lucrarile de termoprotectie a structurilor metalice sunt realizate corespunzator, acestea pot creste cu mult gradul de rezistenta a structurilor in cazul unui incendiu.

Deci, printre avantajele termoprotectiei metalelor se numara:

–          Impiedica propagarea incendiilor;

–          Limiteaza pagubele materiale;

–          Se obtin costuri reduse in cazul incheierii politelor de asigurare pentru caldirile cu astfel de protectie;

–          Salveaza vieti omenesti.

Termoprotectie metal cu produsele de torcretare

Pentru structurile metalice ascunse sau pentru zonele cu umiditate scazuta se realizeaza lucrari de termoprotectie cu ajutorul produselor de torcretare aplicate mecanizat: mortarele antifoc.

Aceasta metoda reprezinta o masura pasiva, rolul ei fiind acela de a intarzia cedarea structurii metalice sau a celei din beton sub influenta unui foc cu un maxim de 240″ si un minim de 30″. Sistemul de protectie a structurilor metalice se realizeaza prin acoperire cu un strat uniform de mortar uscat, care se aplica direct pe suprafata structurilor metalice de rezistenta.

In acest mod, durabilitatea structurilor metalice se mareste atat in conditii normale, dar si in conditii de exceptie, evitandu-se astfel colapsul intregii constructii in cazul in care izbucneste un incendiu foarte mare. Practic, mortarul se interpune intre incendiu si elementul metalic ca un strat protector si izolator termic foarte bun, evitand o tragedie.

Companiile care apeleaza la aceste metode trebuie sa fie atestate, iar personalul de asemenea.