Evaluare risc incendiu

Evaluare risc incendiu

Evaluare riscului de incendiu - procedura care se efectuează atunci când este necesară stabilirea riscurilor de incendiu ale unei clădiri sau ale unei anumite încăperi. Evaluare riscului de incendiu - procedura care se efectuează atunci când este necesară stabilirea riscurilor de incendiu ale unei clădiri sau ale unei anumite încăperi. Scopul acestei proceduri este de a afla care ar fi probabilitatea izbucnirii unui incendiu într-un spațiu interior, și de asemenea, de a stabili gradul de pericol și eventualele consecințe ale producerii unui astfel de eveniment nefericit.

Procedura de evaluare a riscului de incendiu este obligatorie prin lege, astfel că toți operatorii economici, indiferent de natura lor (spații de producție, spații de depozitare, spații comerciale etc), trebuie să apeleze la un evaluator, persoană fizică sau juridică autorizată, care să se ocupa de efectuarea procedurii.

Ce implică procedura de evaluare a riscului de incendiu

Evaluatorul se va deplasa la locul la locul precizat, va studia spațiul și va afla cu precizie ce fel de activități se desfășoară acolo. Apoi persoana autorizată să efectueze această procedură, va analiza care sunt riscurile izbucnirii unui incendiu în acel spațiu, ținând cont de parametrii și criterii bine stabilite prin metodologia de specialitate.

Factorii care sunt luați în caldul de evaluator în timpul procedurii de evaluare a riscului de incendiu sunt următorii: valoarea densității în ceea ce privește sarcina termică de incendiu, gradul de periculozitate a materialelor și/sau a substanțelor prezente în spațiul respectiv, ce sunt folosite în cadrul activităților desfasurate în spațiul respectiv, sursele de aprindere care există în acel loc, elementele sau eventualele împrejurări care au capacitatea de a declanșa, respectiv favoriza aprinderea, etc.

Scopul procedurii de evaluare a riscului de incendiu

Operatorii economici nu trebuie să apeleze la serviciile de evaluare a riscului de incendiu doar pentru că este o procedură obligatorie. Asigurarea condițiilor optime de siguranță a angajaților companiilor este extrem de importantă, pentru ca în eventualitatea izbucnirii unui incendiu, să nu existe pierderi umane.

Fii asigurat împotriva incendiilor

Contactează o echipă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul ignifugărilor și dormi liniștit în fiecare seară.

Dacă sunt identificați factorii de risc care pot provoca un incendiu, măsurile de siguranță care au fost adoptate și implementate până la acel moment de companii, pot fi reevaluate și modificate, în așa fel încât să fie capabile să evite cât mai bine un eventual incendiu. De asemenea, deși pierderile umane ar fi cele mai grave în cazul izbucnirii unui incendiu într-un spațiu economic, trebuie luate în calcul și pierderile materiale de pe urma unui astfel de eveniment nefericit, deoarece ar afecta automat afacerea.

Așadar, efectuarea procedurii de evaluare a riscului de incendiu, reprezintă singura modalitate prin care operatorii economici pot asigura prevenirea izbucnirii incendiilor în spațiile lor interioare Datorită respectării reglementărilor impuse în acest domeniu, activitatea specifică companiilor se va desfășura în mod legal.

Servicii de evaluare a riscului de incendiu

Compania noastră are misiunea de a oferi soluții eficiente pentru prevenția, sau acolo unde este cazul, combaterea incendiilor. Îndeplinim scopul înființării companiei noastre, prin intermediul serviciilor de evaluare a riscului de incendiu pe care le oferim operatorilor economici.

Suntem mereu la dispoziția clienților care își doresc efectuarea procedurii de evaluare a riscului de incendiu, iar ei vor avea parte cu siguranță de servicii de calitate care sunt conforme cu măsurile legale ale acestui domeniu. Evaluatorii noștri sunt autorizați să facă această operațiune, așadar legalitatea acțiunilor intreprinse de compania noastră este sigură. Ne desfășurăm activitatea pe întreg teritoriul țării, astfel că suntem întotdeauna prezenți acolo unde este nevoie de serviciile noastre.

Ignifugare.eu are toate certificarile necesare pentru a vă oferi servicii și produse de calitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt disponibile pentru consultare pe pagină dedicată.

Pentru servicii de calitate contactați-ne

Echipa Ignifugare.eu vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre. Dumneavoastră trimite-ți mesajul și un specialist al echipei noastre vă va răspunde în cel mult o oră. Dorim să ne îmbunătățim în permanență calitatea serviciilor oferite și dacă cumva sunteți nemulțumit de serviciile oferite de una din echipele ignifugare.eu vă rugăm să ne contactați.