Senzori de fum

Senzori de fum

Senzorii de fum sau detectoarele cu senzor de fum au rolul de a detecta incendiile încă din momentul în care izbucnesc, astfel evitându-se producerea daunelor materiale sau a victimelor.

Prezența focului într-o construcție este indicată atât de creșterea temperaturii resimțite, cât și de fumul care poate fi văzut și simțit prin respirație. Detectarea acestor indicatori într-un timp cât mai scurt, este foarte importantă pentru prevenirea extinderii incendiului. Dispozitivele care au fost create în așa fel încât să depisteze fumul și căldura, sunt esențiale pentru idenificarea rapidă a unui focar de incendiu.

Cum functionează detectorii cu senzori de fum

Modul în care funcționează senzorii de fum nu este deloc complicat. Acest dispozitiv are o sensibilitate crescută atunci când vine vorba de detectarea izbucnirii unui incendiu, prin intermediul fumului degajat de foc.

Utilizatorii construcției afectate de incendiu, sunt avertizați în legătură cu izbucnirea focului chiar de la început, prin intermediul alarmelor optice și vizuale, care primesc semnalul de la senzorii de fum. Prezența unor astfel de detectoare, permit luarea măsurilor necesare pentru stingerea incendiilor, încă din faza incipientă.

Detectoarele cu senzori de fum reprezintă începutul unei serii de operațiuni menite să prevină incendiile.

Fii asigurat împotriva incendiilor

Contactează o echipă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul ignifugărilor și dormi liniștit în fiecare seară.

Montarea detectoarelor cu senzori de fum

Detectoarele cu senzori de fum sunt potrivite pentru orice fel de spațiu, fie că este rezidențial, comercial, industrial sau oricare altul. Acestea se montează destul de ușor, prin găurire și înșurubare, iar locurile unde pot fi montate sunt de obicei pe tavanul spațiilor interioare, sau pe suprafața pereților.

Mai întâi se alege locul în care urmează să fie instalate detectoarele, iar apoi se găurește suprafața respectivă, iar apoi se fixează dispozitivul cu șuruburi. Aceste dispozitive vor funcționa ori cu baterii, ori prin alimentarea la o rețea. Pentru a doua variantă, trebuie să se aibă în vedere conectarea la rețeaua respectivă, atunci când se efectuează procesul de montare al detectorului cu senzori de fum.

Pozitionarea detectoarelor cu senzori de fum

Pentru a evita alarmele false, este important ca detectoarele cu senzori de fum să fie amplasate corect. Poziționarea acestora trebuie să se facă cât mai departe de orice sursă de fum, în afara celei specifice unui incendiu, de orice sursă de abur (de exemplu, lângă hota din bucătărie) sau de locul în care se emană multe gaze de eșapament.

Detectoarele de fum actuale sunt capabile să diferențieze fumul ca și indicator al focului, față de cel provenit din alte surse, datorită tehnologiei lor avansate. În ciuda acestui fapt, se recomandă amplasarea dispozitivelor respectând regulile specificate, pentru a asigura o funcționare corectă în cazul în când va fi nevoie de detectarea unui incendiu.

Dacă nu sunteți siguri unde să amplasați detectoarele cu senzori de fum, puteți apela la un specialist în domeniu pentru a vă îndruma în legătură cu locul cel mai potrivit, care va ține cont de suprafața spațiului.și de tipul de activități care sunt destinate acestuia. Compania noastră este mereu disponibilă pentru a vă furniza astfel de informații, precum și produse de calitate care să asigure spațiilor dumneavoastră o protecție eficientă împotriva incendiilor.

Ignifugare.eu are toate certificarile necesare pentru a vă oferi servicii și produse de calitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt disponibile pentru consultare pe pagină dedicată.

Pentru servicii de calitate contactați-ne

Echipa Ignifugare.eu vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre. Dumneavoastră trimite-ți mesajul și un specialist al echipei noastre vă va răspunde în cel mult o oră. Dorim să ne îmbunătățim în permanență calitatea serviciilor oferite și dacă cumva sunteți nemulțumit de serviciile oferite de una din echipele ignifugare.eu vă rugăm să ne contactați.