Goluri de trecere

Goluri de trecere

Goluri de trecere Ignifugarea golurilor de trecere este o măsură de protecție împotriva focului, care constă în tratarea unui material cu ignifuganți (antipirene). În urma efectuării acestei măsuri, materialul își va diminua capacitatea de aprindere, de ardere independentă și de propagare a flăcării.

Implementarea unei strategii de securitate la incendiu pentru toate construcțiile, asigură atingerea obiectivelor în cazul izbucnirii unui astfel de eveniment nefericit. Este foarte important ca toate construcțiile să fie proiectate, executate și exploatate astfel încât pe toată durata vieții acestora să se asigure:

 • stabilitatea construcției în situația izbucnirii unui incendiu.
 • preîntâmpinarea propagării incendiului la exteriorul construcției (a fumului, gazelor și a temperaturii ridicate).
 • preîntâmpinarea propagării incendiului la interiorul construcției (limitarea inițierii și dezvoltării incendiului, precum și a propagării lui si a efluentilor săi).
 • securitatea persoanelor la evacuare, în situația incendiului.
 • securitatea forțelor de intervenție.

Strategia poate fi pusă în practică prin crearea și aplicarea sistemului de protecție împotriva incendiilor, care să cuprindă protecția pasivă, cât și protecția activă.

Fii asigurat împotriva incendiilor

Contactează o echipă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul ignifugărilor și dormi liniștit în fiecare seară.

Goluri de trecere – modalități de ignifugare

Placarea, torcretarea și vopsirea produselor pentru construcții cu materiale incombustibile se poate realiza prin:

 • zidirea cu blocuri din cărămidă, piatră sau prin înglobare.
 • bordarea cu plăci din ipsos armat cu fibră din sticlă sau gresie.
 • tencuirea, torcretarea simplă sau în straturi, eventual pe un suport din rabiț.
 • vopsirea cu substanțe termospumante intumescente.
 • realizarea unor structuri mixte oțel-beton (profile deschise înglobate în beton, profile închise sau planșee cu table profilate umplute cu beton).
 • bordarea cu plăci care formează o cutie în jurul profilului metalic: plăci din ipsos, vermiculit, fibre minerale sau compuși silico-calcaroși. Acestea sunt fixate mecanic cu ajutorul unor agrafe sau șuruburi.
 • tencuirea sau torcretarea în straturi (vermiculit, fibre minerale aglomerate cu un liant, zgură sau ipsos, aplicate prin imersie sau pulverizare).
 • vopsirea cu substanțe termospumante/intumescente aplicate sub forma unei pelicule, având grosimea cuprinsă între 0,5 mm și 4 mm, și încălzite la între 1000℃ și 2000℃, expandează, transformându-se într-o spumă, având grosimea cuprinsă între 30 mm și 40 mm, cu proprietățile unei izolații termice. Se conservă estetica și greutatea profilului.

Se poate realiza o barieră incombustibilă sau ignifugă prin intermediul interpunerii unor fâșii neinflamabile la produsele sau termoizolațiile combustibile, la obturarea golurilor cu materiale termorezistente la foc, sau prin vopsirea în fâșii cu produse ignifuge sau termospumante.

Ignifugarea nu este un proces care elimină în totalitate posibilitatea aprinderii materialelor de construcție, însă dacă a fost efectuat corect, poate localiza un incendiu în focarul inițial. Aprinderea și arderea materialelor, după ce a izbucnit incendiul, vor fi limitate datorită ignifugării, care va funcționa ca o barieră împotriva focului. De asemenea, poate prelungi faza arderii lente, pentru ca structura portantă să nu fie afectată rapid, și totodată, pentru a oferi posibilitatea unei intervenții din interior, care ar evita ajungerea incendiului la faza arderii generalizate.

Construcțiile vor deveni mai rezistente la foc, dacă materialele combustibile sunt tratate cu produse ignifuge. În acest fel se modifică încadrarea clasei combustibilității a materialelor folosite în construcții.

Ignifugare.eu are toate certificarile necesare pentru a vă oferi servicii și produse de calitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt disponibile pentru consultare pe pagină dedicată.

Pentru servicii de calitate contactați-ne

Echipa Ignifugare.eu vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre. Dumneavoastră trimite-ți mesajul și un specialist al echipei noastre vă va răspunde în cel mult o oră. Dorim să ne îmbunătățim în permanență calitatea serviciilor oferite și dacă cumva sunteți nemulțumit de serviciile oferite de una din echipele ignifugare.eu vă rugăm să ne contactați.