Sprinklere

Sprinklere

Instalațiile cu sprinklere sunt dispozitive foarte importante pentru prevenirea și stingerea incendiilor. Se instalează în interiorul construcțiilor, pentru a detecta un focar de incendiu în faza incipientă și a-l stinge sau ameliora până la venirea pompierilor. Fie că sunt fixe sau automate, aceste instalații sunt echipate cu sprinklere, care sunt capabile de a detecta temperaturile foarte ridicate ale unui foc.

Sprinklere: mod de funcționare

Interioarele construcțiilor (în special cele comerciale de mari dimensiuni, clădiri industriale și alte imobile) au nevoie de protecție împotriva incendiilor prin instalarea sprinklerelor, pentru a evita producerea unui eveniment nefericit. Dispozitivele se montează doar pe suprafața tavanului și în cazul în care temperatura din încăpere devine extrem de ridicată, sprinklerele detectează această schimbare și începe imediat să stingă incendiul, prin intermediul unui flux de apă pe care îl eliberează, sau a unui alt tip de agent de stingere.

Sprinklerele sunt formate din: corpul propriu-zis al dispozitivului, deflector, bulb de sticlă, ventil și stift filetat. Funcția deflectorul este de a elibera fluxul de apă sub formă de picături, pe care mai apoi le distribuie în mod uniform la nivelul solului. Instalațiile cu sprinklere sunt concepute în așa fel încât să se activeze doar cele care sunt poziționate deasupra suprafeței în care a izbucnit incendiul, sau în apropierea acesteia.

Tipuri de instalații cu sprinklere

Instalațiile cu sprinklere sunt de două tipuri: umede și uscate. Clasificarea lor se face în funcție de felul elementelor cu care sunt umplute conductele de distribuție Cele umede, funcționează pe bază de apă (apă-apă) și sunt conectate la o astfel de sursă, iar cele uscate funcționează pe bază de aer sau nitrogen sub presiune (apă-aer).

Fii asigurat împotriva incendiilor

Contactează o echipă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul ignifugărilor și dormi liniștit în fiecare seară.

Alegerea dispozitivului cu sprinklere potrivit, se face în funcție de caracteristicile construcțiilor, astfel că pentru spațiile care sunt încălzite tot timpul, având temperatura de peste 10 grade Celsius, pentru a nu îngheța apa din conducte, cele de tip apă-apă sunt ideale. În schimb, pentru spațiile cu temperaturi mai joase, în care există riscul de îngheț, se folosesc dispozitivele cu sprinklere de tip apă-aer.

Exemple de spații în care se montează fiecare tip de instalație cu sprinklere, sunt următoarele: Cele de tip apă-apă se instalează în clădirile industriale ale oricărui domeniu, spațiile comerciale, centrele de depozitare, sau clădirile de birouri. Cele de tip apă-aer sunt destinate depozitelor neizolate din punct de vedere termic, rampele de încărcare și garajelor.

Rolul proiectării in instalațiile cu sprinklere

Modul în care sunt proiectate instalațiile cu sprinklere este foarte important pentru ca detectarea și stingerea unui incendiu să se desfășoare cu succes. Înainte de a monta aceste dispozitive, trebuie să se ia în calcul suprafața construcției, tipul său, cât și alte caracteristici ale spațiului respectiv.

Respectarea normelor PSI este esențială pentru obținerea unui sistem eficient împotriva stingerii unui incendiu. Dacă aceste norme nu sunt respectate, nu doar că dispozitivele create să lupte cu focul nu vor funcționa, dar rezultatul va fi și primirea unor sancțiuni drastice din partea autorităților, mai ales în cazul în care se întâmplă un astfel de eveniment nefericit, care lasă în urmă nu doar pierderi materiale, ci și umane.

Nu ezitați să apelați la compania noastră, dacă aveți întrebări despre instalațiile cu sprinklere sau dacă doriți să achiziționați produse de calitate. Vă putem ajuta să le alegeți pe cele potrivite, în funcție de tipul spațiului.

Ignifugare.eu are toate certificarile necesare pentru a vă oferi servicii și produse de calitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt disponibile pentru consultare pe pagină dedicată.

Pentru servicii de calitate contactați-ne

Echipa Ignifugare.eu vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre. Dumneavoastră trimite-ți mesajul și un specialist al echipei noastre vă va răspunde în cel mult o oră. Dorim să ne îmbunătățim în permanență calitatea serviciilor oferite și dacă cumva sunteți nemulțumit de serviciile oferite de una din echipele ignifugare.eu vă rugăm să ne contactați.