Termoproțectie metal

Termoproțectie metal

Termoprotecție metal reprezintă o modalitate de a minimiza răspândirea focului, în cazul izbucnirii unui incendiu într-o clădire. Structurile metalice sau alte elemente din metal, sunt tratate cu vopseluri termospumante, pentru ca un eventual incendiu să nu le afecteze. Felul în care reacționează acest tratament în contact cu focul este acela de expandare și de împiedicare a extinderii incendiului către alte structuri.

Termoprotecție metal - etape

Efectuarea procedeului de termoprotecție a metalului, trebuie să se facă în funcție de câteva etape foarte importante pentru o eficiență maximă:

 • Cunoașterea cât mai bună a frontului de lucru.
 • Pregătirea suprafeței sau a suprafețelor de lucru.
 • Grunduirea metalului, operațiune care are rolul de a-l proteja și de a-l pregăti pentru următoarea etapă.
 • Temperatura din spațiul de lucru nu trebuie să fie mai mică de 5℃.
 • Termoprotecția se realizează în două etape principale: termoprotecția efectivă, urmată de aplicarea lacului de protecție.
 • Aplicarea unui strat de lac protector.
 • Predarea frontului de lucru.
 • Întocmirea dosarului tehnic.

Fii asigurat împotriva incendiilor

Contactează o echipă cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul ignifugărilor și dormi liniștit în fiecare seară.

Compania noastră este autorizată de I.G.S.U (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) să realizeze lucrări de termoprotecție metale, pentru orice tip de structuri metalice, ținând cont de cele mai exigente norme în vigoare pentru acest domeniu de activitate.

Utilizăm doar vopseluri termospumante care sunt acceptate și certificate atât de autoritățile din România, cât și de U.E. Poți alege orice culoare posibilă, în funcție de codul RAL, deoarece avem disponibilă toată gama de vopseluri termospumante.

Personalul nostru este calificat în efectuarea acestui tip de serviciu și are multă experiență, astfel încât este capabil să ofere clienților noștri, cea mai bună calitate.

Termoprotecție metal - Avantaje

Aplicarea corespunzătoare a termoprotecției pe structurile metalice, va îmbunătăți foarte mult rezistența lor, dacă se vor confrunta la un moment dat cu izbucnirea unui incendiu.

Avantajele pe care le oferă termoprotecția metalelor sunt:

 • Împiedică propagarea incendiilor.
 • Pagubele materiale.
 • Se obțin costuri reduse în cazul încheierii polițelor de asigurare pentru clădirile cu astfel de protecție.
 • Salvează vieți omenești.

Termoprotecție metal cu produsele de torcretare

Produsele de torcretare se folosesc în procesul de termoprotecție, atunci când structurile metalice sunt ascunse sau atunci când există zone cu umiditate scăzută. Aceste produse se aplică în mod mecanizat și constau în mortare anti foc.

Scopul acestei metode este de a întârzia cedarea structurii metalice sau a celei din beton, în cazul expunerii la foc din cauza izbucnirii unui incendiu, atunci când temperatura este de maxim 240℃ si de minim de 30℃. Este o metodă pasivă de protejare a structurilor metalice, care se efectuează prin aplicarea unui strat uniform de mortar uscat, pe suprafața acestora.

În cazul izbucnirii unui incendiu puternic, structurile metalice vor fi foarte rezistente, atât în condiții normale, cât și de excepție, datorită realizării termoprotecției cu produse de torcretare. În acest mod, nu se va prăbuși întreaga construcție din cauza expunerii la foc. Mortarul va funcționa ca o barieră între incendiu și elementul metalic, fiind un strat protector și izolator termic, care nu va permite producerea unei tragedii din cauza incendiului.

Compania Ignifugare.eu și personalul nostru îndeplinesc cerința obligatorie de a fi atestate pentru a putea desfășura procedeele de termoprotecție metal.

Ignifugare.eu are toate certificarile necesare pentru a vă oferi servicii și produse de calitate pentru prevenirea incendiilor. Acestea sunt disponibile pentru consultare pe pagină dedicată.

Pentru servicii de calitate contactați-ne

Echipa Ignifugare.eu vă stă la dispoziție pentru programări și detaliile despre serviciile noastre. Dumneavoastră trimite-ți mesajul și un specialist al echipei noastre vă va răspunde în cel mult o oră. Dorim să ne îmbunătățim în permanență calitatea serviciilor oferite și dacă cumva sunteți nemulțumit de serviciile oferite de una din echipele ignifugare.eu vă rugăm să ne contactați.